Aluminij-cink vs. cink-aluminij vs. galvanizirano

Aluminij-cink vs. cink-aluminij vs. galvanizirano

Aluminij-cink vs. cink-aluminij vs. galvanizirano

OBALNI IZZIV

V podjetju GERARD delo na področju raziskav in razvoja vključuje delo v laboratorijih z lokacijami, ki so izpostavljene realnim razmeram, in več kot 50 let izkušenj pri uporabi jekla za strehe. Strešni sistemi GERARD vključujejo eksperimentalne strehe, ki so bile postavljene pred skoraj 30 leti in ki jih še vedno spremljamo.

V izrednih obalnih razmerah na divji skalnati zahodni obali severnega otoka Nove Zelandije so bili drug ob drugem postavljeni strešniki iz treh različnih substratov, galvanizirano jeklo (100-% cink), cink-aluminijevo jeklo (95 % cinka in 5 % aluminija) in aluminij-cinkovo jeklo (43,5 % cinka, 55 % aluminija, 1,5 % silikona). Galvanizirani strešniki so morali biti zamenjani po 14 letih, cink-aluminijevi pa po 16 letih.

Aluminij-cinkovi strešniki pa so še danes po skoraj 30 letih v dobrem stanju in ostajajo na lokaciji, kjer jih bomo ocenjevali tudi v prihodnje. Strešniki iz aluminij-cinkove zlitine ne kažejo nobenih znakov korozije na straneh ali na osnovnih ploskvah in so se pokazali za boljše od strešnikov iz galvaniziranega jekla ali cink-aluminijeve zlitine tudi na drugih predelih, zlasti na neumitih predelih, kot so stranice ali deli pod obrobami.

V vseh preizkusih, ki jih je GERARD opravil v laboratorijih in na terenu, aluminij-cinkovo jeklo še vedno prekaša alternativna galvanizirana in cink-aluminijeva jekla kot najboljši material za strešnike.

DOKAZANO POVSOD PO SVETU

Celo največji proizvajalci jekla na svetu trdijo, da aluminij-cinkovo jeklo prekaša galvanizirano in cink-aluminijevo jeklo.

Zato strešni sistem GERARD vzbuja zaupanje, da aluminij-cinkov substrat zagotavlja najdaljšo dobo uporabnosti strešnikov.

 

Vaša prednost

Aluminij-cinkova zaščita zagotavlja boljšo odpornost proti koroziji, zato bo vaša streha GERARD uporabna vsaj dvakrat dlje kot streha iz galvaniziranega jekla.

Zato si drznemo ponuditi 50-letno garancijo na vašo streho GERARD.