Piškotki

PRAVILNIK O PIŠKOTKIH DRUŽBE GERARD

 

IKO Metals Europe NV, seated at Michielenweg 3, B-3700 TONGEREN, BELGIUM, e-mail address:info.europe@ikometals.com, ki deluje pod imenom blagovne znamke GERARD®, lahko neposredno ali prek svojih obdelovalcev podatkov zbira informacije o vaši napravi, vključno z informacijami o naslovu IP ter vrsti operacijskega sistema in brskalnika, če so na voljo, da je omogočeno delovanje določenih funkcij spletnega mesta, za skrbništvo sistema in za to, da lahko tretje osebe prilagodijo vsebino, vključno z oglaševanjem, po vaši meri in vam jo priskrbijo.

Dolžni smo vam priskrbeti jasne in izčrpne informacije o piškotkih, ki jih uporabljamo, in če na tej strani ni vseh odgovorov na vaša vprašanja, pošljite elektronsko pošto na naslov info.europe@ikometals.com. Če želite več informacij o naši politiki varstva podatkov, kar vključuje tudi vaše pravice glede obdelave osebnih podatkov, obiščite https://www.gerardroofs.si/sl/pravilnik-o-zasebnosti.

 

KAJ SO PIŠKOTKI?

 

Piškotki so majhne podatkovne datoteke, ki se namestijo v računalnik ali mobilno napravo, ko obiščete spletno mesto. Lastniki spletnih mest jih pogosto uporabljajo za to, da njihova spletna mesta delujejo ali da delujejo učinkoviteje, in za to, da priskrbijo informacije.

Piškotki, ki jih nastavi lastnik spletnega mesta (v tem primeru družba Gerard), se imenujejo „lastni piškotki‟. Piškotki, ki jih nastavijo tretje osebe, ki niso lastniki spletnega mesta, se imenujejo „piškotki tretjih oseb‟. Zaradi teh piškotkov so lahko na spletnem mestu ali prek njega ponujene funkcije ali funkcionalnosti tretjih oseb (npr. oglaševanje, interaktivna vsebina in analitika). Osebe, ki namestijo te piškotke, lahko prepoznajo vaš računalnik, ko obišče zadevno spletno mesto in tudi določena druga spletna mesta. 

Uporabljamo piškotke in podobno tehnologijo, ki spadajo v eno od naslednjih kategorij:

- striktno nujni piškotki, potrebni zaradi delovanja mesta, vključno s piškotki za prijavljanje ali plačevanje blaga ali storitev;

- analitični piškotki in piškotki za prilagoditev po meri – ti zbirajo informacije, uporabljene v zbirni obliki, s katerimi si pomagamo razumeti, kako so naša spletna mesta uporabljena (kot sta prepoznavanje in štetje števila obiskovalcev ter ogled načina premikanja obiskovalcev po mestu) ali kako učinkovite so naše tržne kampanje, ali pa nam pomagajo prilagoditi spletna mesta po vaši meri;

- piškotki za delovanje in funkcionalnost, ki se uporabljajo za izboljšanje delovanja in funkcionalnosti naših spletnih mest, niso pa nujni za njihovo uporabo. Vendar določene funkcionalnosti (kot so npr. videoposnetki) brez teh piškotkov morda ne bodo na voljo;

- ciljni/oglaševalski piškotki, ki beležijo vaše obiske spletnega mesta, obiskane strani in povezave, ki ste jim sledili, da bosta spletno mesto in oglaševanje bolj prilagojena vašim zanimanjem. (Te informacije lahko v ta namen delimo tudi s tretjimi osebami.);

- piškotki družbenih medijev, zaradi katerih lahko prek družbenih omrežij in drugih spletnih mest tretjih oseb delite strani in vsebino, ki vas na naših spletnih mestih zanimajo. Ti piškotki se lahko uporabljajo tudi za oglaševanje. 

Za več informacij o vrstah piškotkov, ki jih uporabljamo, in namenih, za katere jih uporabljamo, si oglejte priloženo preglednico „Piškotki družbe Gerard‟.

 

KAJ PA DRUGE TEHNOLOGIJE ZA SLEDENJE,

KOT SO SPLETNI SVETILNIKI?

 

Piškotki niso edini način prepoznavanja obiskovalcev na spletnem mestu ali sledenja tem obiskovalcem. Občasno lahko uporabimo druge, podobne tehnologije, kot so spletni svetilniki (ki se včasih imenujejo „slikovne pike za sledenje‟ ali „pregledne slike‟). To so majcene grafične datoteke, ki vsebujejo enolični identifikator in s katerimi lahko ugotovimo, kdaj je nekdo obiskal naše spletno mesto (ali odprl elektronsko pošto, ki smo mu jo poslali). S tem lahko spremljamo vzorce prometa pri prehodu uporabnikov z ene strani naših spletnih mest na drugo, pošiljamo ali komuniciramo s piškotki, ugotovimo, ali ste na naša spletna mesta prišli s spletnega oglasa, prikazanega na spletnem mestu tretje osebe, izboljšujemo delovanje mesta in merimo uspeh e-poštnih tržnih kampanj. Pravilno delovanje teh tehnologij je pogosto odvisno od piškotkov in če jih zavrnete, bodo delovale slabše.

 

ALI UPORABLJATE PIŠKOTKE FLASH ALI

LOKALNO DELJENE PREDMETE?

 

Naša spletna mesta lahko uporabljajo tudi t. i. „piškotke Flash‟ (imenovane tudi lokalno deljeni predmeti ali „LSO‟), med drugim za zbiranje in shranjevanje informacij o tem, kako uporabljate naše storitve, ter za preprečevanje prevar in druge operacije na spletnem mestu. 

Če ne želite, da bi se piškotki Flash shranili v vaš računalnik, lahko nastavitve predvajalnika Flash prilagodite z orodji na plošči za nastavitve shrambe spletnega mesta, tako da bo shranjevanje piškotkov Flash blokirano. Piškotke Flash lahko nadzirate tako, da se pomaknete na ploščo za nastavitve globalne shrambe in sledite navodilom (med katerimi so lahko pojasnila o tem, kako, na primer, izbrisati obstoječe piškotke Flash (ki se nanašajo na „informacije‟ na spletnem mestu Macromedia), kako preprečiti, da bi bili lokalno deljeni predmeti Flash nameščeni na vaš računalnik, ne da bi bili vi za to zaprošeni, in o tem, kako (za predvajalnike Flash Player 8 in novejše) blokirati piškotke Flash, ki jih ni priskrbel upravljavec strani, na kateri ste v tistem trenutku).

Če je predvajalnik Flash nastavljen tako, da prepoveduje ali omejuje sprejemanje piškotkov Flash, ne pozabite, da je delovanje nekaterih aplikacij Flash, vključno z aplikacijami Flash, ki se morda uporabljajo v povezavi z našimi storitvami ali našo spletno vsebino, lahko slabše ali ovirano. 

Če je predvajalnik Flash nastavljen tako, da prepoveduje ali omejuje sprejemanje piškotkov Flash, ne pozabite, da je delovanje nekaterih aplikacij Flash, vključno z aplikacijami Flash, ki se morda uporabljajo v povezavi z našimi storitvami ali našo spletno vsebino, lahko slabše ali ovirano.

 

ALI NUDITE CILJANO OGLAŠEVANJE?

 

Da vam tretje osebe prek naših spletnih mest ponudijo oglaševanje, lahko na vašem računalniku ali mobilni napravi pripravijo piškotke. Te družbe lahko uporabljajo informacije o vaših obiskih tega spletnega mesta ali drugih spletnih mest za to, da vam priskrbijo ustrezne oglase o blagu in storitvah, ki vas morda zanimajo. Uporabijo lahko tudi tehnologijo za merjenje učinkovitosti oglaševanja. Da ponudijo ustrezne oglase o blagu in storitvah, ki bi vas morda zanimali, lahko to dosežejo s piškotki ali spletnimi svetilniki za zbiranje informacij o vaših obiskih tega in drugih spletnih mest. S tako zbranimi informacijami niti mi niti te družbe ne moremo prepoznati vašega imena, kontaktnih podatkov ali drugih podrobnosti, ki bi vas osebno razkrile, razen če se odločite, da jih boste predložili.

 

KAKO LAHKO NADZIRAM PIŠKOTKE?

 

Imate pravico do sprejetja ali zavrnitve piškotkov. Svoje prednostne nastavitve piškotkov lahko izberete z upoštevanjem navodil v zgornji preglednici piškotkov.

Kontrolne elemente brskalnika lahko nastavite ali spremenite tako, da boste piškotke sprejeli ali zavrnili. Če se odločite za zavrnitev piškotkov, lahko naše spletno mesto še vedno uporabljate, vaš dostop do nekaterih funkcij in območij spletnega mesta pa bo morda omejen. Ker so načini zavračanja piškotkov s kontrolnimi elementi brskalnika odvisni od brskalnika, si za več informacij oglejte meni pomoči v vašem brskalniku. Če želite izvedeti več o piškotkih, vključno s tem, kateri piškotki so nastavljeni ter kako jih upravljati in brisati, obiščite spletno mesto www.aboutcookies.org ali www.allaboutcookies.org.

 

KAKO DOLGO PIŠKOTKI

OSTANEJO V RAČUNALNIKU?

 

To, kako dolgo piškotki ostanejo v računalniku ali mobilni napravi, je odvisno od tega, kakšne vrste so – „nujni‟, „statistični‟ ali „trženjski‟. Potek veljavnosti dejanskih piškotkov si lahko ogledate v preglednici „Piškotki družbe Gerard‟.

Piškotki tretjih oseb za analitiko si „zapomnijo‟, kaj so naši uporabniki počeli na prejšnjih straneh in kako so komunicirali s spletnim mestom. Za več informacij o piškotkih za analitiko si lahko ogledate tudi preglednico „Piškotki družbe Gerard‟.

 

KAKO POGOSTO BOSTE POSODABLJALI

TO OBVESTILO O PIŠKOTKIH?

 

To obvestilo o piškotkih bomo posodabljali občasno, da bodo, na primer, izražene spremembe piškotkov, ki jih uporabljamo, ali zaradi drugih operativnih, pravnih ali regulativnih razlogov. Da boste vedno na tekočem s tem, kako uporabljamo piškotke in sorodno tehnologijo, stran s tem obvestilom o piškotkih redno obiskujte. 

Datum na vrhu obvestila o piškotkih kaže, kdaj je bilo obvestilo nazadnje posodobljeno.

 

KJE LAHKO DOBIM DODATNE INFORMACIJE?

 

Če imate kakršna koli vprašanja o tem, kako uporabljamo piškotke ali druge tehnologije, nam pošljite elektronsko sporočilo na naslov info.europe@ikometals.com

  

PREGLEDNICA PIŠKOTKOV DRUŽBE GERARD

 

Kakšne vrste piškotkov so uporabljene?
Na spletnem mestu so naslednje vrste piškotkov:

 

Kategorija

Ime

Opis

Potek veljavnosti

Nujni – Ker omogočajo osnovne funkcije, kot sta krmarjenje po strani in dostop do varnih območij na spletnem mestu, nujni piškotki pripomorejo k temu, da je spletno mesto uporabno. Mesto brez teh piškotkov ne more delovati.

PHPSESSID

Identifikator delovne seje, ki se uporablja za preverjanje pristnosti. Omogoča povezavo med delovno sejo strežnika in terminala. Če je onemogočen, to vpliva na delovanje preverjanja pristnosti; če je seja onemogočena, bo znova inicializirana.

Ko se konča seja brskanja.

lang

Zapomnite si kodo ISO za jezik, v katerem je prikazana vsebina spletnega mesta. Za pravilno delovanje mesta je nujno potrebna.

Ko se konča seja brskanja.

land_id

Zapomnite si notranjo oznako ID za jezik, v katerem je prikazana vsebina spletnega mesta. Za pravilno delovanje mesta je nujno potrebna.

Ko se konča seja brskanja.

lang_name

Zapomnite si ime jezika, v katerem je prikazana vsebina spletnega mesta. Za pravilno delovanje mesta je nujno potrebna.

Ko se konča seja brskanja.

locale_code

Zapomnite si lokalno kodo jezika, v katerem je prikazana vsebina spletnega mesta. Za pravilno delovanje mesta je nujno potrebna.

Ko se konča seja brskanja.

TS (sledi številka)

Ta piškotek ustvari naš požarni zid, da identificira seje brskanja.

Ko se konča seja brskanja.

Piškotki, ki jih namestijo tretje osebe
Na našem spletnem mestu so lahko nameščeni piškotki tretjih oseb, ki jih ne nadziramo.

 

Kategorija

Ime

Opis

Potek veljavnosti

Statistika – Piškotki za statistiko anonimno zbirajo informacije in poročajo o njih ter tako pomagajo lastnikom strani razumeti, kako obiskovalci komunicirajo s spletnim mestom.

_ga

Ta piškotek uporablja storitev Google Analytics. Beleži enolični ID, ki se uporablja za generiranje statistike o tem, kako obiskovalec uporablja spletno mesto.

2 leti

_gali

Ta piškotek uporablja storitev Google Analytics.

Ko se konča seja brskanja.

_gat

Oznako uporablja storitev Google Analytics.

Ko se konča seja brskanja.

_gid

Ta piškotek uporablja storitev Google Analytics. Beleži enolični ID, ki se uporablja za generiranje statistike o tem, kako obiskovalec uporablja spletno mesto.

3 dni

Trženje ‒ Piškotki za trženje se uporabljajo za sledenje poti obiskovalcev z enega spletnega mesta v drugo. Namen je prikazati ustrezne in učinkovite oglase za uporabnike, tako da so koristnejši za založnike in oglaševalske agencije/tretje osebe.

ads/ga-audiences

Ta piškotek uporablja storitev Google AdWords, da znova privabi kupce, za katere je na podlagi njihovega vedenja v spletu verjetno, da bodo postali kupci.

Ko se konča seja brskanja.

ads/user-lists/#

Ta piškotek uporablja storitev Google AdWords.

Ko se konča seja brskanja.

collect

Ta piškotek se uporablja za pošiljanje podatkov o napravi in vedenju uporabnikov storitve Google Analytics. Ti piškotki sledijo uporabniku po napravah in trženjskih kanalih.

Ko se konča seja brskanja.

fr

Ta piškotek uporablja družbeno omrežje Facebook za nudenje oglaševalskih storitev, kot je zbiranje ponudb tretjih oseb/agencij v realnem času.

3 mesece

IDE

Ta piškotek uporablja storitev Google DoubleClick, da z ogledom oglasov oglaševalca ali dostopom do njih beleži uporabnikova dejanja in poroča o njih ter tako meri učinkovitost oglasa in nudi oglase, ki ciljajo na uporabnika.

1 leto

impression.php/#

Ta piškotek uporablja družbeno omrežje Facebook za shranjevanje prikaza strani prek gumba za prijavo v Facebook.

Ko se konča seja brskanja.

test_cookie

Ta piškotek se uporablja za preverjanje, ali uporabnikov brskalnik podpira piškotke.

Ko se konča seja brskanja.

fbm_165523266803396

Ta piškotek ustvari in uporablja orodje Facebook Pixel za identifikacijo domene.

1 leto

fbsr_165523266803396

Ta piškotek ustvari in uporablja orodje Facebook Pixel.

1 leto

tr

Ta piškotek uporablja orodje Facebook Pixel.

Ko se konča seja brskanja.

act

Facebookov gumb Like (Všeč mi je) uporabljamo za združitev našega spletnega mesta z našo stranjo v omrežju Facebook.com. Zato Facebook ustvari nekatere piškotke, ki zaznavajo število „všečkov‟ in to, ali ste prijavljeni v Facebook ali ne.

Ko se konča seja brskanja.

c_user

6 mesecev

datr

2 leti

dpr

2,5 meseca

pl

2,5 meseca

presence

Ko se konča seja brskanja.

sb

2 leti

spin

1 dan

wd

1 teden

xs

6 mesecev

1P_JAR

Ta piškotek uporablja iskalnik Google. Ti piškotki se uporabljajo za zbiranje statističnih podatkov o spletnem mestu in sledenje stopnjam konverzije.

1 dan

APISID

Ta piškotek uporablja iskalnik Google. Vsakič, ko uporabniki obiščejo spletne strani, ki vsebujejo storitev Google, piškotek shrani prednostne nastavitve in informacije o uporabnikih.

2 leti

SAPISID

SSID

CONSENT

Ta piškotek uporablja iskalnik Google.

20 let

HSID

Ta piškotek uporablja iskalnik Google. Piškotek vsebuje digitalno podpisane in šifrirane zapise o ID uporabnikovega računa v iskalniku Google in čas zadnjega vpisa. S kombinacijo teh dveh piškotkov lahko blokiramo več vrst napadov, kot so poskusi kraje vsebine obrazcev, ki jih izpolnjujete na spletnih straneh.

2 leti

SID

NID

Ta piškotek uporablja iskalnik Google. Piškotek NID vsebuje enolični ID, s katerim si iskalnik Google zapomni vaše prednostne nastavitve in druge informacije, kot so želeni jezik (npr. slovenščina), število rezultatov iskanja, ki jih želite prikazati na eni strani (npr. 10 ali 20), ter to, ali želite, da je filter iskalnika Google SafeSearch vklopljen ali ne.

6 mesecev

SIDCC

Ta piškotek uporablja iskalnik Google. Gre za varnostni piškotek za zaščito uporabnikov pred nepooblaščenim dostopom.

3 mesece

OGP

Ta piškotek uporablja iskalnik Google.

2 meseca

OGPC

Ta piškotek uporablja iskalnik Google.

2 meseca

APISID

Ta piškotek uporablja spletno mesto YouTube.

2 leti

CONSENT

Ta piškotek uporablja spletno mesto YouTube. Zabeleži enolični ID, da shrani statistične podatke o tem, katere videoposnetke si je uporabnik ogledal na spletnem mestu YouTube. Piškotek seje.

20 let

HSID

Ta piškotek uporablja spletno mesto YouTube.

2 leti

LOGIN_INFO

Ta piškotek uporablja spletno mesto YouTube.

2 leti

PREF

Ta piškotek uporablja spletno mesto YouTube. Zapomni si osnovne prednostne nastavitve, kot so izbira jezika, oblika zapisa rezultatov iskanja in način prikaza informacij, tako da jih uporabniku ni treba znova nastavljati vsakič, ko uporabi spletno mesto.

9 mesecev

SAPISID

Ta piškotek uporablja spletno mesto YouTube.

2 leti

SID

Ta piškotek uporablja spletno mesto YouTube.

2 leti

SSID

Ta piškotek uporablja spletno mesto YouTube.

2 leti

VISITOR_INFO1_LIVE

Ta piškotek na spletnih straneh z vdelanimi videoposnetki YouTube skuša oceniti uporabnikovo pasovno širino.

9 mesecev

YSC

Zabeleži enolični ID, da shrani statistične podatke o tem, katere videoposnetke si je uporabnik ogledal na spletnem mestu YouTube.

Ko se konča seja brskanja.

Računalo

Ti piškotki so zabeleženi, če uporabnik ob vpisu izbere možnost »Zapomni si me«.

 

Ime piškotka

Čas poteka veljavnosti

Opis

UserID_Gerard

1 leto

Enolični identifikator uporabnika

UserUsername_Gerard

1 leto

Uporabniško ime uporabnika

UserAuthenticated_Gerard

1 leto

Preverjanje pristnosti uporabnika (pravilna kombinacija uporabniškega imena in gesla, potrjen elektronski naslov, dejavno stanje).

UserStatus_Gerard

1 leto

Stanje uporabnika

UserAdmin_Gerard

1 leto

Podatek o tem, ali je uporabnik hkrati tudi skrbnik.

Arhitekti

Ti piškotki so zabeleženi, če uporabnik ob vpisu izbere možnost »Zapomni si me«.

 

Ime piškotka

Čas poteka veljavnosti

Opis

UserID_GerardArchitects

1 leto

Enolični identifikator uporabnika

UserID_GerardArchitects

1 leto

Uporabniško ime uporabnika

UserAuthenticated_GerardArchitects

1 leto

Preverjanje pristnosti uporabnika (pravilna kombinacija uporabniškega imena in gesla, potrjen elektronski naslov, dejavno stanje).

UserStatus_GerardArchitects

1 leto

Stanje uporabnika

UserAdmin_GerardArchitects

1 leto

Podatek o tem, ali je uporabnik hkrati tudi skrbnik.

 

Vsi drugi piškotki, kot so PHPSESSID, Google Analytics itd., so že našteti. Zgoraj so našteti le piškotki, ki so specifični za naše spletne aplikacije.

  

Povezave do pravilnika o zasebnosti ter splošni pogoji družbenega omrežja Facebook so na tej spletni strani: https://www.facebook.com/help/cookies/update.

Več informacij za iskalnik Google je na tej spletni strani: https://policies.google.com/technologies/cookies?hl=en.

Če ne želite piškotkov, lahko spremenite nastavitve brskalnika (informacije poiščite v možnosti »Help« (Pomoč) v menijski vrstici brskalnika). Piškotke, ki so že shranjeni v računalniku, lahko odstranite tako, da izbrišete začasne podatke o brskanju.