Kaj morate vedeti pred izbiro nove strešne kritine?

  • Kot pravi pregovor, je pes za vse življenje, ne le za božič. Enako velja za streho. Izbira strešne kritine je dolgoročna odločitev. Razmislite o tem, kaj se sklada z arhitekturo celotne hiše. Moda se spreminja, vaša streha pa bo verjetno ostala več desetletij.

  • Lokacija vašega doma je pomemben dejavnik. Če živite v priobalnem območju ali v območju z močnim vetrom ali ekstremnim vremenom z veliko snega, morate poiskati sistem, ki bo kolikor je mogoče zmanjšal morebitne težave s korozijo, puščanjem ali sistemskimi napakami. Zdi se, da poznamo en ekstremno vremensko odporen strešni sistem.

  • Resno, prodaja strešne kritine je specializirana, samostojna trgovina. To ni projekt za splošne gradbene ali domače mojstre. Projekta ne smete zaupati ljudem, ki trdijo, da so mojstri za vse.

  • Navajanje cene strešne kritine je lahko zapleteno in zavajajoče. Cena mora vključevati vse stroške – kot so gradbene folije, strešne letve, stroški dela in drugi povezani materiali – da lahko primerjate najboljše ponudbe.

  • Raziščite svoje možnosti, preden se odločite. Najprej se pozanimajte – na spletu, sami, po telefonu in se pogovorite z drugimi lastniki hiš. Ta razdelek – Informacije o strešnih sistemih – je zasnovan tako, da vam pomaga spoznati vaš strešni sistem, da boste lahko izbrali rešitev, s katero boste imeli veselje še desetletja.