Varovanje pred zdrsi snega

Zima ne pomeni samo beli Božič in veselje na snegu. Lahko je tudi nevarna zaradi nakopičenega snega na strehah, ki lahko enostavno zdrsi na tla. Zato je odgovorno in v interesu lastnika objekta, da poskrbi za varnost. Kaj pa se lahko naredi, da se ta nevarnost zmanjša?

Varovanje pred zdrsi snega

 

V hribovitem svetu je največja skrb, kako varno poskrbeti za velike količine snega na streheh. Mnogi lastniki objektov pa ne vedo, da je to večinoma odvisno od tipa strehe. Zato je pomembno, da pri izbiri strešne kritine izberemo pravilne materiale.

 

Vrste strešnih kritin in sneg

Pred lastniki glinenih in betonskih strešnih kritin, s katerih zamrznjene gmote enostavno zdrsnejo, stoji izziv kako zagotoviti varnost. Padajoči led in sneg s streh predstavlja veliko nevarnost okoli objektov ne le za ljudi, temveč tudi za vozila, okoliške objekte in lastnino. Da se to prepreči, je potrebno vgraditi snegolove. To pa ne predstavlja smo višje cene strehe. Odvisno od okusa, lahko predstvlja tudi moteč estetski element.

 

Obstaja pa tudi drugačna rešitev

Kovinske kritine niso izdelane samo iz barvane pločevine. Velik delež predstavljajo tudi korozivno odporne jeklene kritine s kamnitim posipom. Unikatna zlitina cinka in aluminija zagotavlja zaščito pred rjavenjem, raznobarvni kamniti posip pa poskrbi čudovit izgled. Zaradi kamnitega posipa, pa marsikdo ne opazi razlike med tovrstno kritino in glineno oz. betonsko! Ampak tovrstne kovinske kritne, tudi GERARD, niso samo lepega izgleda. So tudi zelo odporne, zato jih led in toča ne uničijo ali poškodujejo. Na koncu tudi ponudijo nepričakovano prednost, ki poveča varnost pozimi:

 

Groba površina kamnitega posipa preprečuje zdrse snega.

Drobni kamenčki v posipu nudijo naravno oviro in zadržujejo sneg na strehi, dokler se ta ne stopi. Z GERARD streho na vaši hiši vam ni potebno skrbeti za drseneje snega. Prav tako vam ni potrebno posebej opozarjati okolice na nevarnost padajočega snega s strehe. Nenazadnje pa vam ni potrebno zapravljati denarja za snegolove. In tako lahko vse leto uživate ob pogledu na vašo streho brez “motečih” snegolovov.