Primer študije: Namesto betonske so izbrali jekleno kritino s posipom

Primer študije: Namesto betonske so izbrali jekleno kritino s posipom

 

Mlada družina z dvema otrokoma je sanjala o gradnji svoje družinske hiše v enem najbolj trendovskih predmestij mesta Debrecen na Madžarskem. Vse je potekalo po načrtu, dokler ni bilo potrebno spremeniti strešno kritino.

 

Glavni izvajalec je bilo podjetje Kohlberger Bau Ltd., ki je specializiran proizvajalec montažnih hiš. Izbrali so jih predvsem zaradi hitre in natačne gradnje. Kot je bilo pričakovati, so dela na gradbišču potekala hitro in natančno do trenutka, ko je bilo potrebno poiskati novo rešitev za strešni sistem.

 

KO SO JEKLENI STREŠNIKI S POSIPOM PRESEGLI BETONSKE STREŠNIKE

 

Točka spremembe se je pojavila, ko so se lastniki odločili za preoblikovanje tlorisov načrtovane stavbe, kar je privedlo do spremembe v projektu in s tem tudi naklona strehe. Ker prej predvidenih betonskih strešnikov, zaradi nizkega naklona ni bilo več možno namestiti, je bilo potrebno poiskati alternativno rešitev. Izbira strešne kritine se hitro zmanjša, če imamo streho z nižjim naklonom. Nekaj proizvajalcev lahko ponudi tudi betonske strešnike, ki so primerni za nižje naklone, vendar za sabo potegnejo dodatne stroške z vgradnjo posebne hidroizolacije pod kritino. Skupaj bi to povečalo stroške in povzročilo zamudo pri gradnji, česar pa investitor ni želel. Potrebovali so dobro in hitro rešitev.

Izvajalec je predlagal idealno rešitev. Spomnil se je posebnega strešnega sistema s katerim doslej še ni delal, vendar ga je že dolgo želel preizskusiti zaradi njegovih edinstvenih prednosti jeklenih strešnikov s posipom GERARD.

Ti korozijsko odporni kovinski strešniki so sedemkrat lažji od betonskih, omogočajo bolj prilagodljivo izvedbo, nekateri profili  strešnikov GERARD se lahko namestijo že na strehe z 12° naklonom.

Primer študije: Namesto betonske so izbrali jekleno kritino s posipom

GERARD Diamant v barvi Charcoal. Minimalni naklon: 14˚.

 

Za še dodatno presenečenje je poskrbel dirstributer strešne kritine GERARD, ko je iz zaloge izjemno hitro dostavil potrebno količino strešnikov Diamant kar na samo gradbišče.

 

KAKO JE POTEKALA NAMESTITEV GERARD STREHE?

 

Ekipa krovcev je prvič nameščala strešnike GERARD. Kljub temu so hitro pridobili potrebno tehnično znanje in se dela lotili z igrivo lahkoto. Strešniki so bili zaradi svoje lahke zasnove enostavni za vgradnjo in se odlično barvno uskladili z idejno zasnovo projekta. Krovci so takoj ocenili kakovost in natančno izdelavo strešnikov. Tudi edinstvena tehnika namestitve jim ni predstavljala večjega izziva.

Lahki jekleni strešniki s posipom GERARD omogočajo natančno, hitro in nenazadnje tudi manj utrudljivo fizično delo.

 

VSI POZNAMO BETON, A KAKO VZDRŽLJIVA JE JEKLENA STREHA?

 

Eden prvih pomislekov pri kovinskih strehah je korozija, drugi pa, kot pri vseh strešnih materialih, zaščita in vzdržljovost v ekstremnih vremenskih pogojih. Strešniki GERARD so proti koroziji zaščiteni z aluminij-cinkovim nanosom, kar omogoča proizvajalcu, da zagotavlja 50-letno garancijo za svoje strehe.

Zaščito pred ekstremnimi vremenskimi razmerami zagotavljajo trdna jeklena osnova, naravni kamniti posip ter edinstvena tehnika pritrjevanja. Niti močan dež z orkanskim vetrom, kot tudi ne kot jajce velika toča, ne povzročajo težav temu trpežnemu, a hkrati izjemno lahkemu strešnemu sistemu.

Primer študije: Namesto betonske so izbrali jekleno kritino s posipom

Streha GERARD, združena s sončnimi paneli, predstavlja resnično okolju prijazno in trajnostno alternativo mnogim drugim tradicionalnim strešnim materialom.

 

IZGLED NOVE STREHE

 

Izvajalci so bili na svoj izdelek še posebej ponosni, lastniki novega doma pa navdušeni. Zahavaljujoč izbrani barvi kritine ter obliki izbranega profila strešnika, objekt ne izstopa in se do popolnosti ujema z ostalo arhitekturo tega stanovanjskega naselja. Če bi le njihovi sosedje vedeli, da je v njihovi ulici pravkar nameščen strešni sistem, ki je veliko bolj poseben od tradicionalne strehe!