Priljubljeni kategoriji strehe, ki vas lahko nepričakovano razočarata

1. Glinene in betonske strehe

Ali ste vedeli, da lahko glineni in betonski strešniki povzročijo višje stroške strehe ter lahko potrebujejo več vzdrževanja v primerjavi s strešniki GERARD?

  • To so zelo težki strešniki. Lahko so 7-krat (!) težji od strešnikov GERARD. To pomeni, da boste morda porabili manj za strešnike, vendar bo potrebna močna strešna struktura, ki bo povzročila višje stroške.
  • Če se odločite za te tradicionalne strešnike, bo dolgoročno potrebnega več vzdrževanja. Močan veter lahko dvigne strešnike, jih s tem zrahlja in poveča nevarnost za ljudi, ki hodijo pod njimi, ali pa jih celo odpihne s strehe. Torej jih boste morali zamenjati.
  • Pri temperaturah pod ničlo lahko počijo. To pomeni, da morda ne bodo mogli preprečiti puščanja strehe in jih boste morali zamenjati.
  • Lahko jih razbije huda toča, ki bo morda vse pogostejša zaradi podnebnih sprememb. V Občini Črnomelj v Sloveniji je v neurju s točo 8. junija 2018 toča, velika kot jabolko (premera 10 cm), uničila številne strehe. Streh GERARD pa ni preluknjala.
Priljubljeni kategoriji strehe, ki vas lahko nepričakovano razočarata

 

  • Barva vaše strehe lahko sčasoma zbledi, če je nanesena le na površino strešnika.

 

2. Dolgoročnost

Ali ste vedeli, da so pobarvane strehe iz profilirane pločevine veliko hrupnejše od streh GERARD s kamnitim posipom?

  • Slaba ublažitev hrupa je posledica neustrezne površinske zaščite kot tudi velikosti materiala po katerem se zvok hitro prenaša. Kot je prikazano v spodnjem grafu, je kritina GERARD skoraj tako tiha kot betonski strešniki. Vzroka za to sta teksturirani kamniti posip in poseben način namestitve medsebojno povezanih strešnikov.
Priljubljeni kategoriji strehe, ki vas lahko nepričakovano razočarata

 

  • Pri strehah iz profilirane pločevine obstaja nevarnost puščanja zaradi načina namestitve, saj strešniki niso medsebojno pričvrščeni kot GERARDOVI. Med drugim je vzrok za to dejstvo, da se lahko njihove dimenzije spreminjajo glede na različne temperature.

 

POVZETEK:

✓Strešniki GERARD so močnejši in lažji od tradicionalnih glinenih ali betonskih strešnikov.

✓Strešniki GERARD so lepši, trajnejši in tišji od tradicionalnih bitumenskih skodel in profiliranih kovinskih streh.

✓GERARD zagotavlja eno najsodobnejših in najučinkovitejših kritin, kar jih lahko kupite!

 

Poiščite krovca GERARD v svoji bližini:

https://www.gerardroofs.si/sl/krovstvo-kleparstvo-s

 

 

Kliknite:  Nazaj sem 

KAKO VAM LAHKO GERARD JAMČI ZA STREHO 50 LET?