Prenova strehe - korak za korakom

Prenova strehe - korak za korakom

 

Prenova strehe je nujna, če je le-ta dotrajana, saj v tem primeru ne more več izpolnjevati zahtev varne strehe. In tako naložba v vašo nepremičnino postane neizogibna. Za vas smo pripravili blog serije večih člankov, ki pokrivajo vse vidike prenove strehe. Prvi članek obravnava širšo sliko.

 

Kakšen je postopek zamenjave vaše stare strehe?

 

Če boste upoštevali naše nasvete spodaj - in ostale iz serije naših blogov - ne boste zamudili nobenega koščka sestavljanke in ta projekt boste vodili kot profesionalec.

Ko govorimo o strokovnjakih, vse se začne tukaj.

1.) Ne zanašajte se na svoje znanje, zaupajte strokovnjakom!

Morda boste pomislili in vas bo zamikalo, da bi to storili sami ali s kakšnim svojim znancem, da bi zmanjšali stroške ("Moj znanec je sam svoj mojster"). Nasprotno, strokovnjak za strešne kritine vam lahko prihrani veliko časa in še več denarja. Če se že lotite tega, to storite na pravilen način! Nič ni bolj frustrirajoče, kot to, da je treba za nekom spet popravljati.

Morda se tega zavedate, vendar se še vedno praskate po glavi in sprašujete: "V redu, toda kje lahko najdem zanesljivega krovca?" Za stranko, kot ste vi, smo pripravili 2 orodji:

 

- Zemljevid krovcev

- Seznam krovcev

 

Oboje lahko najdete na spletni strani GERARD. Ti krovci niso zaposleni pri podjetju GERARD. So neodvisni partnerji, šolani pri nas in usposobljeni oz. specializirani za vgradnjo lahke in trpežne strehe GERARD.

2.) Ocena strokovnjaka: stanje strehe in stroški prenove

Ko vas bo strokovnjak za strehe obiskal, bo pregledal stanje vaše strehe in morda opazil podrobnosti, ki jih vi ne boste. Na primer, lahko bi ugotovil, da je obstoječa streha v takem stanju, da lahko kakovostne lahke strešnike namestite naravnost na vašo staro streho. Dodane bodo samo letve in nova streha. V tem primeru že pridobite na času in denarju! A takšno priložnost boste zamudili z izbiro težkih, tradicionalnih glinenih ali betonskih strešnikov.

Prenova strehe - korak za korakom

 3.) Ključnega pomena je časovna usklajenost

Dobra novica za lastnike hiš dandanes je ta, da imajo krovci v trenutnih gospodarskih razmerah manj novogradenj, na katerih delajo, zato so hitreje na voljo. Torej nič več skrbi glede dolgega čakanja!

Zato je tudi lažje določiti pravi datum pričetka del. Morda boste še vedno potrebovali malo prilagodljivosti glede natančnega časa prekrivanja. Ko se dogovorite za ponudbo, se običajno pričakuje avans v višini 50%. Kar zadeva trajanje izvedbe, z uporabo lahkih in večjih strešnikov GERARD, je delo opravljeno v nekaj dneh.

 

4.) Koraki projekta prekritja strehe

 

Na koncu vas vodimo skozi celoten proces obnove strehe.

 

- Prvič, krovci potrebujejo pripravo gradbišča za varno delo na višini. Postavljen bo oder.

- Po potrebi bo odstranjen obstoječi strešni material, če pa imate srečo, vam tega sploh ni treba storiti. Namestite svojo novo streho GERARD naravnost na vašo obstoječo. Vaš strokovnjak za strešne kritine GERARD vam bo svetoval pri tej zadevi.

- Gre za ocenjevanje strešne konstrukcije, poravnavo strešine, namestitev sekundarne kritine (paropropustne folije), in namestitev novih letev z izvedbo prezračevanja.

- Končno se bodo na vaši strehi pojavili novi strešniki, zaradi česar boste najsrečnejša oseba na planetu! Nameščeni bodo tudi vsi združljivi dodatki, npr. slemenjaki, obrobe na robovih strehe, žlebovi, itd.

- "After-party": krovci poskrbijo, da je po končani prenovi vse čisto in urejeno ter opravijo končni pregled nove strehe.

Prenova strehe - korak za korakom

 

- Plačilni pogoji: Ko so vse plačilne obveznosti poravnane, lahko zaprosite za GERARD garancijo in to kar prek spleta - hitro in preprosto, da čim prej uživate v 50-letni vremensko odporni GERARD garanciji.

 

  

Jože Trpin
Tehnični svetovalec,
Strešni sistemi GERARD