NIMATE OBIČAJNE STREHE?

NIMATE OBIČAJNE STREHE?

GERARD Charcoal Diamant barva, ki ščiti podstrešje

 

Obstajajo običajne hiše ali pa bi jim lahko rekli kar povprečne? Potem obstajajo drugačne hiše ali pa jih bomo imenovali posebne?

Posebne so, ker so na primer te zgradbe izpostavljene posebnemu okolju, ki je bolj skrajno od tistega, s katerim se morajo spoprijeti običajne hiše. Lahko se v gorah ali na morju soočajo z močnejšimi vetrovi, večjo snežno obremenitvijo ali več dežja.

Razlikujejo se lahko tudi zaradi svoje strukture. Lahko imajo  nižji naklon od povprečno zasnovanih hiš. Ali pa imajo morda posebne zahteve glede strehe. Te posebne hiše potrebujejo posebne rešitve kritin.

 Ali potrebujete tudi vi posebno rešitev kritin?

GERARD ima odgovore na vaša vprašanja.

 

  • STREHA ZA PODSTREŠJE ODPORNA NA HRUP

Ko podstrešje spremenite v stanovanjsko površino, postane zaščita pred hrupom ključnega pomena.
Morda boste potrebovali lahko streho, a si želite tudi tihe noči.
Ker so strešniki GERARD sestavljeni iz jeklene pločevine, so lahki in so prevlečeni kamnitim posipom, ki zmanjšuje hrup dežja na strehi. Poleg tega tudi sistem pritrjevanja, kjer se strešniki prekrivajo, prav tako omejuje prenos zvoka.

Ponosni lastnik strehe GERARD, ki živi na podstrešju, je z nami delil svoje izkušnje:

»Prednost GERARD-a v primerjavi z drugimi lahkimi strehami je, da je zaradi kamnitega posipa zaščita pred hrupom veliko boljša in je prav tako videti zelo privlačno! Zaščita pred hrupom je bila za nas ključnega pomena, saj živimo na podstrešju in nismo želeli trpeti zaradi hrupne strehe. Imeli smo že veliko obiskovalcev, ki so si želeli ogledati novo streho in jih je povsem osupnilo. Mr Zoltán Sebestyén, Érd, Hungary

 

  • STREHA Z NIZKIM NAKLONOM

Nekatere hiše so bile zgrajene s precej nizkim naklonom. To zahteva posebno strešno rešitev, zasnovano za majhen naklon. Strešniki  GERARD® se pogosto uporabljajo na strehah z majhnim naklonom. Tehnično najmanjši naklon je omejen na 16% (9°). Vendar pa je za tehnično odobritev omejitev od 21% (12°), odvisno od modela. Dolžina strehe je lahko do 20 metrov.

Oblika strešnika in tehnologija stiskanja zagotavljata vodoodpornost tako prečno kot vzdolžno.  Sistem majhnih plošč z razporejenimi in določenimi pritrdilnimi točkami, ustvarja vodotesnost, ki je potrebna na strehah z nizkim naklonom.  Kovinski strešniki GERARD® so dvignjeni na robovih, kar ustvarja popolno tesnjenje tudi ob močnem vetru.

 

  • STREHA V GORAH

Gore so lahko lepe, a zahtevne, kar zadeva strehe. Ko načrtujemo hišo v tem posebnem okolju ni pomembna le lepota, temveč se pojavijo tudi izzivi. Lesene strehe s skodlami so zelo pogoste v gorskih območjih, vendar dolgoročno ne morejo zagotoviti varne strehe. Lesene strehe so dovzetne za močni veter in točo, da o nevarnosti požara sploh ne govorimo.

GERARD je razvil profil posebej za te hiše: GERARD CORONA.

Njegov videz je očarljiv kot tradicionalne lesene skodle, vendar ima 50 let garancije, kar marsikaj pove o njegovi varnosti in trajnosti. Izdelan je iz močnega jekla odpornega proti koroziji, vsak posamezni strešnik pa je pritrjen horizontalno in to na 8 različnih mestih. Zelo malo drugih strešnih znamk lahko zaščiti vaš dom v gorah tako zanesljivo kot streha GERARD CORONA.

Poleg tega je lahke strešnike enostavno pripeljati na mesta, kjer je otežen dostop in se med vožnjo ne bodo zlomili.

Nazadnje pa privlačen izgled streh GERARD® ni pokvarjen s snegolovi. Posip iz naravnega kamna namreč preprečuje, da bi sneg zdrsnil iz strehe. Med otoplitvijo staljena voda odteka pod snegom skozi kamnite granule.  Sneg se topi, medtem ko ostane na strehi.

Imate posebno hišo?

Imamo posebno streho.

Vas zanima?