Kovinske strehe v mrzlem zimskem vremenu

Kovinske strehe v mrzlem zimskem vremenu

 

Kljub visokim cenam energije, lastniki hiš ne želijo izgubiti svoje drage topline doma zaradi slabe strehe. Če razmišljate o prenovi ali načrtovanju nove obnove, bo izbrani strešni material imel ključno vlogo pri ohranjanju energije in toplote za vaš dom. Na trgu je široka paleta strešnih materialov, zato se morda sprašujete: katera je tista streha, ki vlada vsem, sploh ko udari huda zima?

 

Tradicionalne rešitve morda niso najboljše rešitve

 

Naj se držim tradicionalnih strešnih materialov ali si drznem stopiti iz svoje cone udobja z iskanjem sodobnih in alternativnih strešnih rešitev?

Kovinske strehe v mrzlem zimskem vremenu

 

Mnogi tako razmišljajo, le redki pa so dovolj pogumni, da se podajo na »neznano ozemlje« sodobnih strešnih materialov. In zamudijo ogromno priložnost, ki jih lahko v tem času dolgoročno drago stane. Ne bodite eden izmed njih!

Pri izbiri nove strehe je naš način razmišljanja podoben vsem ostalih. Pogosto izberemo tisto, kar večina ljudi kupi in vidijo na hišah. To je seveda lahka odločitev, vendar ne nujno tudi najboljša.

 

Kakšna je slabost običajnih strešnih rešitev?

 

  • Običajni materiali strešnikov so razmeroma krhki in se lahko poškodujejo med prevozom, namestitvijo strehe ali med nevihto s točo.
  • Na območjih, kjer se cikli odmrzovanja hitro vrtijo, se lahko tradicionalni strešni materiali postopoma slabšajo skozi več zimskih sezon. Zakaj? Ker govorimo o krhkih materialih, se lahko vlaga prebije v razpoke vaših strešnih ploščic in lahko le-te zlomijo,. Molekule vode bodo »eksplodirale«, ko pade temperatura, ki pritiska na krhke ploščice. V njih se širijo razpoke in izpostavljajo »uhajanje« V najslabšem primeru bo to zmanjšalo življenjsko dobo vaše strehe, ki vodi do nujnega popravila strehe ali popolnega prekritja z novo streho.
  • Za tistie, ki potrebujejo prenovo strehe, morajo izračunati težo, ki jih lahko njihova stara strešna konstrukcija drži. Tradicionalni strešni materiali so lahko celo do sedemkrat težji od lahkih kovinskih streh.
  • Ne pozabimo tudi na nizko smolene strehe, ki jih konvencionalne strešne rešitve morda ne morejo pokriti. Kovinska streha, kot je s kamnitim posipom obložena strešna kritina GERARD, lahko enostavno prenesejo 12° in lahko gredo celo v posebnih pogojih, kot je nizka do 8°.
  • GERARD omogoča enostavnejše in varnejše rešitve za zahtevne strešne podrobnosti ali edinstvene rešitve, kjer lahko spet potisnete meje tradicionalnih strešnih ploščic. Bolj zahtevna streha je, lažje se bo odločiti za sodobno strešno znamko, kot je GERARD.

 

Presenetljive prednosti kovinskih streh

 

Vsi se lahko spomnimo spominov na dotik vroče kovinske površine poleti ali zgrabi hladno tirnico pozimi, ki ima za posledico boleče izkušnje. Vendar kljub temu dojemanje kovina pogumne grde zimske razmere, kot nobenega drugega strešnega materiala in se izkaže, da je morda najboljša izbira strešnega materiala, ko gre za zimo.

Kovinske strehe v mrzlem zimskem vremenu

 

Kovina se ne bo zlomila

Prevoz, montaža ali točo lahko povzročijo razpoke in poškodbe več strešnih materialov, ne pa kovinskih. Posledično cikli zamrznitve ne pomenijo nobene grožnje in uhajanj je manj mogoče z močnim jeklom, ki ščiti vaš dom.

 

Kovina ne absorbira vode

Niso "žejni" kot nekateri tradicionalni strešni materiali in se ne bodo težji ali pa se ne bodo poškodovali zaradi vlage obtičali v razpokah in izpostavljeni razširjeni velikosti zaradi temperature zamrznitve.

 

Kovina bo preživela večino strešnih ploščic

Medtem ko lahko veter, toča, močan dež, vroč in hladen požrjo večino strešnih materialov po nekaj desetletjih kovine držijo najbolje v nasprotju s težkimi vremenskimi razmerami. Zaradi močnega, odpornega na korozijo odpornega jekla telesa in edinstvenega horizontalnega 8-točkovnega pritrdilnega sistema bo njihova življenjska doba  min. 50 let,  z vremensko izolirano 50-letno garancijo s strani strešnih sistemov GERARD, zagotovila varno družinsko hišo vsaj pol stoletja.

 

Kovina je lahko najboljša vrednost za naložbe v kritino denarja

Če upoštevate vse dolgoročne prednosti kamenjastih lahkih kovinskih streh in razmeroma neznanih slabosti "preizkušenih in zaupanja vrednih" tradicionalnih strešnih rešitev, kovinska streha iz GERARD-a  ni več pogumna pustolovščina, temveč pametna in zvočna strešna odločitev, ki jo bodo mnogi zavidale v vaši soseski.