Kako namestiti solarne panele na strehe GERARD?

Kako namestiti solarne panele na strehe GERARD?

Solarni paneli na strehi GERARD Klasik – »kot da bi bili vedno tam«.

 

Potrebujete samooskrbo z električno energijo in ste za svojo hišo izbrali streho GERARD?  Postavlja se vprašanje, kako so solarni paneli sploh nameščeni na strehe GERARD.

 

Z GERARDOM ste lahko brez skrbi, ko gre za namestitev solarnih panelov:

 

-  Prvič, lahko ste prepričani, da uporabljamo popolnoma vodotesno namestitev. Odgovor je preprost - pri GERARDU ni potrebe po vrtanju skozi strešnik, zato tudi ni možnosti za vdor padavin.

 

-  Predvidevamo, da ne marate čakanja, mi tudi ne. Pri GERARDU smo razvili sistem, ki na preprost način zagotavlja izredno hitro in varno tehniko namestitve solarnih modulov na vašo streho.

 

-  Končno, ali ni prijetno sedeti in uživati ​​v čudoviti strehi s popolnoma novimi solarnimi paneli, ki vaš dom oskrbujejo s čisto energijo? Solarni paneli na vaši strehi, elegantno nameščeni, kot da bi bili vedno tam.

 

Kako bodo vse te prednosti in koristi dosežene?

Do sedaj ste morda želeli izvedeti več o tehničnih vprašanjih in videti, kako zagotavljamo vse te prednosti in koristi. V nekaj korakih vam z ilustracijami pokažemo našo rešitev do vašega sistema solarnih panelov.

Kako namestiti solarne panele na strehe GERARD?

Nosilci solarnih panelov se pritrdijo na streho GERAD Klasik.

 

Solarni paneli so pritrjeni na strešno podkonstrukcijo preko solarnih nosilcev.

Enostaven postopek namestitve solarnih nosilcev:

 

1.KORAK:

Osnovno ploščo solarnega nosilca se pritrdi na vzdolžno letev.

 

2.KORAK:

Strešnik spodnje vrste namestimo na strešne letve, nato pa preko njega namestimo kavelj solarnega nosilca.

 

3.KORAK:

Strešnik zgornje vrste pokrije solarni nosilec, ne da bi poškodoval površino strešnika.

 

4.KORAK:

Zgornji nosilec solarnega držala se ponovno pritrdi na spodnji nosilec in ga potisnemo do strešnika. Na ta način se vse točkovne obremenitve prenesejo neposredno na strešno podkonstrukcijo. Strešniki tako sploh niso obremenjeni, kar predstavlja edinstveno prednost v primerjavi z drugimi strešnimi materiali pri uporabi solarnih panelov.

Kako namestiti solarne panele na strehe GERARD?

 

Več o GERARD nosilcih in cevnih prebojih za varno vstavljanje električnih vodov si lahko preberete v našem prvem blogu o solarnih panelih.

 

Naše dolgoletne izkušnje potrjujejo to tehniko vgradnje in vse prednosti, ki vam jih prinašajo solarni nosilci:

 

-  Popolnoma se prilegajo obliki strešnika. Tako je zagotovljena vodotesnost in s tem 50-letna garancija na vremenske vplive vaše strehe GERARD ni ogrožena.

 

-  Izdelani izključno iz visokokakovostnega aluminija. Zato ni možnosti galvanske korozije strešnikov.

 

-  Solarni nosilci so nastavljivi po višini, zaradi česar so združljivi z različnimi višinami letev/strešnikov in se tako popolnoma ujemajo z vašo specifično streho.

 

Nazadnje želimo zagotoviti, da je celoten postopek namestitve vašega novega sistema solarnih panelov brezhiben in varen. Zato smo zbrali nekaj nasvetov za doseganje popolne strehe GERARD s solarnimi paneli.

 

Naši nasveti:

 

Odločite se za profesionalce!

Najem pooblaščenega krovca GERARD za namestitev solarnih nosilcev in cevnih prebojev je ključnega pomena. Samo v tem primeru vam ostane 50-letna garancija za zaščito pred vremenskimi vplivi.

 

Povežite izvajalce!

Pooblaščeni krovec GERARD mora monterja PV modula obvestiti, kako in kje mora stopiti, ko hodi po strehi GERARD. Strešnike so ob montaži ne sme poškodovati.

 

Pridobite združljive izdelke!

Vsi materiali na strehi morajo biti združljivi s strešniki GERARD, da preprečimo morebitno galvansko korozijo (električni stik med različnimi kovinami). NE uporabljajte bakra in nerjavečega jekla.

 

Bodite obveščeni!

Konstrukcija, ki bo pritrjena na solarne nosilce GERARD, je odvisna od vrste solarnega sistema, lokalnih pogojev, kot so obremenitve s snegom in vetrom, oblika in višina stavbe, nacionalni in lokalni standardi ter okoljski predpisi.

 

Kontaktirajte nas!

Proizvajalec solarnih nosilcev GERARD vam lahko pomaga z izračunom potrebnih nosilcev in s skico njihovega položaja na strehi. Potrebovali bodo lokacijo stavbe, obliko in naklon strehe ter tip PV modula.

 

Upamo, da ste dobili odgovore na vsa vaša vprašanja in smo vas prepričali, da se streha GERARD in solarni paneli lahko odlično ujemajo!

 

Če bi radi prebrali več o sončnih panelih na strehi GERARD, si preberite naš članek na to temo: "Nad energijsko krizo s sončnimi paneli na GERARD strešnikih"