4 načini za izbiro pravilne barve strehe

4 načini za izbiro pravilne barve strehe

Nameščanje nove strehe na dom je razburljiv čas. Četudi je glavni namen strehe zaščita doma, lahko nova streha popolnoma spremeni videz hiše, še posebej, če je to GERARD streha. Pri izbiri barve in stila za vaš dom, morate upoštevati več vidikov.

1. Barve se naj ujemajo s stilom stavbe

Če je vaša hiša grajena v določenem arhitekturnem stilu, potem je izbira tradicionalne barvne sheme povezane z njim pogosto najboljša izbira in vam bo podala videz, ki je v celoti skladen in harmoničen. Če želite doseči sodobnejši videz za svoj dom, morate izbrati drugačne barve, ne take, ki bi jih izbrali za tradicionalno mediteransko hišo. Z izbiro barve strehe lahko stil svoje hiše izboljšate ali uničite. Katere barve streh so pravilne za moderne hiše? Barva oglja, črne in temno-sive barve se dobro ujemajo z modernimi hišami. Seveda je to odvisno od barv zidov, oken in vrat. Medtem ko se rdeče strehe dobro ujemajo s tradicionalnimi in mediteranskimi hišami. Prepričajte se, da ne boste pomešali teh, drugače boste na koncu imeli hišo, katere videz ne bo harmoničen.

2. Barve morajo biti dolgotrajne

Vsi novi izdelki so videti čudoviti. No, skoraj vsi. Toda lahko vseeno trdimo, da je večina strešnikov kateregakoli proizvajalca videti odlična z zanimivim naborom barv in lepimi odtenki. Toda, kar se pogosto spregleda je to: Kako dolgo bo ta čudovita nova barva obstala na strehi? Pozanimati se boste morali o jamstvu izdelka in tudi »roku trajanja« barve. Nekatere kritine ne prenašajo ekstremov vročih poletij in UV žarkov ter mrzlih zim z ledom in točo. Že po 10-15 letih bo njihova lepota zbledela in streho bo potrebno menjati. Z GERARDOM kupite trajno lepoto. Naše naravne posipe smo izbrali zaradi odpornosti na vodo, UV žarke sonca in kislega dežja. Tudi po več desetletjih bo GERARDOVA streha s kamnito prevleko videti kot nova!

3. Dovoljenje lokalnih oblasti

Na žalost barve svoje strehe ne moremo vedno sami izbirati. Pozorno preverite gradbeno dovoljenje in izberite barvo, ki je v skladu z lokalnimi predpisi. Na ta način se boste izognili kaznim in negativnim posledicam. Da boste varni, se prepričajte, da sta videz in barve hiše lokalnim upravnim organom dobro razložena s strani vašega arhitekta.

4. Energijska učinkovitost

Zaradi spremembe podnebja, igra ta faktor vedno večjo vlogo, toda mnogi ga še vedno pogosto ignorirajo zaradi stila. Energijsko učinkovitost boste morali upoštevati še posebej, če načrtujete spremembo podstrešja v življenjsko okolje s spalnicami. Svetlejše barve bodo odbijale vročino in izboljšale prostor na podstrešju. Temnejše barve vpijajo vročino ter višajo temperaturo podstrešja v dolgih vročih poletjih. Pri poizkusu je črna kritina bila deset stopinj toplejša od bele, vendar je pri sivih in rjavih razlika zelo majhna.