Ideje, kako preživeti poletne počitnice doma

Ideje, kako preživeti poletne počitnice doma

Poletne počitnice so čas, ko lahko raziskujete svet okoli sebe, doživite nove stvari in ustvarite trajne spomine. To lahko dosežete, če ste v poletnih mesecih (večinoma) doma. Na koncu boste morda ugotovili, da se lahko zelo zabavate iz udobja svojega doma!

 

POJDITE VEN

 

1.) Sprehodite se, tecite ali se vozite s kolesom

Poletje je pravi čas za odhod ven. Uživate lahko na prostem, medtem ko hodite po soseski ali tečete po bloku. Če imate kolo in čelado, razmislite o vsakodnevni vožnji s kolesom.

- Prepričajte se, da vreme ni preveč vroče. Na splošno zunaj ni varno, če je temperatura nad 40° C.

- Na spletu poiščite otrokom prijazen "30-dnevni" izziv hoje ali teka. To vam bo dalo nekaj, za kar si boste vsak dan prizadevali!

Ideje, kako preživeti poletne počitnice doma

 

2.) Zabavajte se z igrami

Pred časom televizorjev, računalnikov in tabličnih računalnikov so otroci poletne dni preživeli zabavno z igrami na prostem. Ko se torej naslednjič srečate s prijatelji, razmislite o igranju:

- Morski psi in ribe (Ena oseba začne igro kot morski pes in poskuša uloviti preostale. Vsak, ki je ujet, postane morski pes. Igra se konča, ko so vse osebe, ki so začele kot ribe, morski psi.)

- Baseball (Znana igra z žogico in kijem, pri kateri poskušate doseči »homerun« in/ali osvojiti vse nasprotnike baze.)

- Štirje kvadrati (Igra z žogo, igrišče ima 4 kvadrate, ki so oštevilčeni. Igralec v polju 4 servira žogo v eno izmed preostalih treh polj. Ko se žoga 1x odbije v polje, mora igralec, ki zaseda to polje, udariti žogo z rokami v drugo polje in tako naprej, dokler nekomu ne uspe tega in tako izpade.)

- Osvojite nasprotnikovo zastavo (Ekipna igra, pri kateri obe ekipi poskušata uloviti/zajeti nasprotnikovo zastavo in jo prinesti na označeno mesto na svojem posestvu.)

- Skrivanje in iskanje (Znana igra, pri kateri ena oseba šteje do 10, preostale se pa skrijejo. Oseba, ki je preštela do 10, opozori preostale, da začne z iskanjem. Igra se konča, ko ta oseba odkrije vse osebe, ki so se skrile.)

 

3.) Kampirajte kar na LASTNem dvorišču

Kdo potrebuje kamp, ko pa imate dvorišče? Preživite noč ali vikend v lastnem kampu na dvorišču. Postavite si šotor, sedite okoli ognja (ali žara) in si privoščite kozarček osvežilne pijače ali pa samo preprosto opazujte zvezdnato nebo.

- Otroci naj prosijo starše za dovoljenje in pomoč (pri postavljanju šotora ali pri pripravi ognja/žara).

4.) Vadite v zaprtih prostorih, če je zunaj nemogoče

Včasih je preprosto prevroče, da bi bili zunaj. Ob teh priložnostih vadbo premaknite v zaprte prostore. Poskusite najti enega od številnih brezplačnih videoposnetkov vadbe na spletu; recimo na youtubu.

Ideje, kako preživeti poletne počitnice doma

To je tudi odličen način za preizkušanje novih vaj!

 

RAZISKOVANJE USTVARJALNOSTI IN DOMIŠLJIJE

 

1.) Dokumentirajte poletje

Preživite poletje z zajemanjem in deljenjem spominov. Medtem ko posnamete slike ali nepozabne trenutke svojih počitnic, lahko raziščete druge metode dokumentacije. Odložite telefon, vzemite list papirja in svinčnik (ali barvice) ter narišite svet okoli sebe. Ob koncu poletja pa svoje delo delite s prijatelji in družino.

- Sestavite svoj film in slike v dokumentarec.

- Naredite beležko.

- Spremenite svoj dom v galerijo za svoje skice.

Ideje, kako preživeti poletne počitnice doma

2.) Napišite zgodbo, pesem ali celo zbirko

Poleti vaše pisanje ni omejeno na esej s petimi odstavki. Lahko eksperimentirate z različnimi žanri pisanja, kot so povezane kratke zgodbe ali poezija. Drugi žanri vključujejo otroške knjige, igre in druge ustvarjalne vrste literature.

- Branje del drugih ljudi je odličen način, da se seznanite z različnimi oblikami pisanja in izražanja. Oglejte si pesniške zbirke, kupe stripov ali serijo kratkih esejev iz lokalne knjižnice.

 

Preživite počitnice tako, da nekaj naredite – karkoli! Možnosti je neskončno:

- Izdelajte mizo ali polico.

- Oblikujte oblačila ali dekor za dom.

- Sešijte kostum za zabavo.

- Ustvarite novo družabno igro.

 

NAČRTOVANJE DOGODKOV

 

1.) Organizirajte domači filmski festival

Filmski festivali so pogosto organizirani okoli določene teme ali serije. Na primer, lahko si ogledate vse filme v franšizi "Rocky" ali pa si ogledate izbor filmov z igralko Marilyn Monroe ali pa vse kratke animirane filme, ki so bili lani nominirani za oskarja. Ko se odločite za temo, izberite filme, ustvarite urnik in povabite svoje prijatelje.

- Ne pozabite kupiti kokic!

 

2.) Gostite olimpijske igre na dvorišču

Poleti lahko vi in vaši prijatelji trenirate in tekmujete na svojih olimpijskih igrah. Tradicionalne dogodke lahko prilagodite prostoru, do katerega imate dostop, opremi, ki jo imate, in številu udeležencev.

- Vaš lokalni park lahko služi kot gimnastična arena.

- Zamenjajte golf s tenisom ali lokostrelstvom.

- Imejte tekmovanje v prostem metu, namesto da gostite košarkarsko tekmo.

- Namesto teka na maratonu imejte tek na 5 kilometrov.

- Načrtujte turnir v odbojki 3 proti 3.

 

3.) Ustanovite knjižni klub

Med šolskim letom je pogosto težko najti čas za branje za zabavo. Poleti imate dovolj časa, da preberete vse te strani čudovitih knjig. Sestavite seznam knjig, ki jih morate prebrati, z družino ali s prijatelji. Ko vsi preberete knjigo na seznamu, se lahko zberite in delite svoja mnenja (ali kritike).

Ideje, kako preživeti poletne počitnice doma

UČENJE NOVIH VEŠČIN

 

1.) Naučite se novega jezika

Ste si vedno želeli govoriti špansko, francosko ali celo mandarinsko (kitajsko)? Vas zanimajo računalniški programski jeziki? Če je tako, je poletje odličen čas za učenje novega jezika. Obstaja več načinov za vodenje in strukturiranje študija:

- Prenesite aplikacijo ali računalniški program.

- Kupite delovni zvezek.

- Delajte prek spletne vadnice (To je še posebej koristno za programiranje/kodiranje!).

- Najemite mentorja.

 

2.) Obvladajte novo plovilo ali hobi

Preživite poletje z osvojitvijo ali obvladanjem novega hobija. Potencialni hobiji vključujejo:

- kvačkanje, šivanje ali pletenje,

- popravilo starega avtomobila ali kolesa,

- kuhanje ali peka,

- umetnostno slikanje nohtov,

- vrtnarjenje,

- usposabljanje psov,

- igranje klavirja.

Ideje, kako preživeti poletne počitnice doma

3.) Nadaljujte z naslednjim šolskim letom (za šolske otroke)

Ko zazvoni zadnji šolski zvonec, je zelo mamljivo, da bi učbenike kar najraje zaprli za celo poletje. Namesto da se ozrete nazaj na prejšnje šolsko leto, raje poglejte naprej na naslednje. Preživite poletne počitnice ob branju knjig in vadbi veščin, ki se jih boste morali tako ali tako naučiti jeseni. Ta zgodnja priprava se bo vašim otrokom zagotovo izplačala. 

 

 


Vir članka:
www.wikihow.com